fbpx

Ingatlanok listája: Szántód

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Jelenleg ezen az oldalon nincsenek felsorolt ingatlanok. Kérlek, próbáld újra később.

Somogy megye északi részén, a Balaton déli partján, a Tihanyi-félszigettel szemben fekvő település. A szántódi rév miatt nevezik Somogy északi kapujának is. Szomszédos települések: keleten Zamárdi, délen Kőröshegy, nyugaton Balatonföldvár, ezekkel a helységekkel összeépült a település. Délkeleten Balatonendréd, északon pedig a Balaton túlpartján fekvő Tihany határolja.

„…A földművelésre kötelezett szolgálónépek lakóhelyét jelöli, akik az uradalom eszközeivel szántottak. A tihanyi apátság birtoka volt. … A települést az 1055-ben kelt Tihanyi alapítólevél még koku zarma néven említi. Az 1211-es oklevél még a régi nevet is leírja: Choczorma. Az új név (Szántó) tehát a két időpont között keletkezett.”

 

A Kőröshegy, Zamárdi és Balatonföldvár ölelésében található meg Somogy északi kapujának is nevezett Szántód. A Balatont itt a legkönnyebb átszelni, ugyanis innen indul a komp, ami a szemben lévő tihanyi félszigeten köt ki.

Az M7-es autópályáról letérve és a 7-es főútról is megközelíthető a település. Somogy megye egyik legrégebbi helységinek az egyike. Nagy tiszteletnek örvend és hatalmas forgalommal büszkélkedhet, ami segíti a környék fejlődését. Az ide látogatók a fantasztikus vízi környezet mellett gyönyörködhetnek még a Majorsági Múzeumban, Szent Kristóf-kápolnában, Kossuth-szoborban, Fenyveserdő kilátó-dombban is többek között.

Szántód a siófoki járáshoz tartozik. A 7102-es út egyenesen a Szántódi-révhez viszi az autóforgalmat, ahonnan fel lehet hajtani a kompra. Eladó ingatlanok, lakások szempontjából kiválóan teljesít. Külön villasorral is rendelkezik, így itt mindenki megtalálhatja kedvére való otthont, vagy befektetést. Ha Ön is érdekelt ebben, akkor fektessen külön figyelmet a Szántód kínálta lehetőségek megismerésére, ugyanis ez lehet a jövőjének a kulcsa.