fbpx

Ingatlanok listája: Siófok

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Eladó

Siófok Szabadifürdőn földszintes, kertkapcso...

84.900.000 Ft
Siófok Szabadifürdőn földszintes, kertkapcsolatos 74 m²-es lakás eladó!   Az újszerű földszinti lakásban hatalmas gépesített amerikai konyha és hálószoba található külön fürdővel és egy vendég Wc [tovább...]
Siófok Szabadifürdőn földszintes, kertkapcsolatos 74 m²-es lakás eladó!   Az újszerű [tovább...]
Eladó

Siófok ezüstpartján 80m²-es 2+1 szobás 1. em...

119.000.000 Ft
Siófok ezüstpartján 80 m²-es 2+1 szobás 1. emeleti lakás, 22 m²-es erkéllyel eladó! A település partszakaszán, a Siófokig elnyúló Ezüstparton nagy üdülőépületek, szállodák, apartman házak sorakoznak, [tovább...]
Siófok ezüstpartján 80 m²-es 2+1 szobás 1. emeleti lakás, 22 m²-es erkéllyel eladó! A tele [tovább...]

Siófok kikötő- és üdülőváros Somogy megyében. A Siófoki járás székhelye, a Balaton-part legnagyobb városa, az ország egyik legnépszerűbb üdülőtelepülése.

Hozzá tartoznak a 20. században a városhoz csatolt Balatonkiliti és Balatonújhely. A település a Sió előnevet az 1901-ben átadott Sió csatornáról kapta.

Siófok a Balaton keleti medencéjének déli partján fekszik, ott, ahol a Sió ered a tóból. Északról a Balaton, keletről a Mezőföld szélét képező hullámos fennsíkok, délről és nyugatról pedig Külső-Somogynak a Balaton déli oldalára jellemző szelíd lejtésű dombsorai határolják.

 

Somogy megye második legnépesebb, egyben a Balaton partjának egyik legsűrűbben lakott települése Siófok.

A magyar tengerre látogatóknak szinte kötelezően megtekintendő ez a páratlan környezet, amit a város kínál. Nagyon jól ismert pezsgő éjszakai életéről, kiváló strandjairól. Minden évben rengetegen szállnak meg és élvezik a környék meghitt vendégszeretetét. A szolgáltatások terén szinte páratlan a régióban. Siófok partvonala két részre osztható. Az ezüstpart a Sió csatornájától nyugatra, míg az aranypart keletre fekszik. Mindkét oldalon találhatók szabad strandok, amik minden nyáron igen nagy népsűrűséggel telnek meg, ahol csak úgy forr az élet.

Több igen látványos építészeti remekmű tekinthető meg a közigazgatási területén, amilyen a siófoki víztorony, fordított ház, de látogatásra érdemes a Rózsakert, Jókai part, meteorológiai obszervatórium. Ami az eladó ingatlanokat illeti, azokban sem szűkölködik a vidék.

Több emeletes apartmanok, de családi házak is várják a tulajdonosukat. Befektetni és békében élni itt egyaránt lehet minden igény kiszolgálása mellett, amiről a település gondoskodik.