fbpx

Ingatlanok listája: Fonyód

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Jelenleg ezen az oldalon nincsenek felsorolt ingatlanok. Kérlek, próbáld újra később.

Fonyód város Somogy megyében, a Fonyódi járás központja. Népszerű üdülőhely és kikötőváros a Balaton déli partján. Hozzá tartozik Bélatelep és Fonyódliget is.

A Balaton déli partján, a Nagy-Berek mellett fekszik. A Sipos-hegyről és a Vár-hegyről gyönyörű panoráma nyílik a tóra. Évente több százezer ember hajózik át innen a túlsó partra. A kikötő bejáratánál kezdődik a Balatonban élő több mint 40 halfajtára horgászók szigete. Közigazgatásilag Fonyódliget, Bélatelep és Alsóbélatelep is Fonyód részét képezi. Utóbbi a város központjától mintegy két kilométerre, a Fonyódi-hegy nyugati lábánál fekszik, a Balaton partján. Hosszában húzódik a 7-es főút. Vasúti csomópont: itt ágazik ki a Székesfehérvár–Gyékényes-vasútvonalból (Déli Vasút) a Kaposvár–Fonyód-vasútvonal, ezenkívül saját kikötővel is rendelkezik.

Nevét a ‘fon’ igére vezetik vissza: királyi fonónépek lakták, akik gyékényt, fűzvesszőt, hálót fontak.

A Balaton déli partjának egyik kiemelt települése Fonyód, amelyik több szempontból is remek választás élni és befektetni egyaránt. Ha valaki ingatlant szeretne vásárolni, akkor azzal itt csak jól járhat. A város megközelítése nagyon könnyű.

A 7-es főút áthalad rajta, ahogy a legtöbb ezen a partszakaszon elterülő agglomeráción, de a kötelében húzódik az M7-es autópálya is. Amennyiben ez még nem lenne elég, akkor említésre érdemes, hogy Fonyód vasúti csomópont.

Minden adott tehát, a dinamikus fejlődéséhez, ami kézzelfoghatóan megtörténik. Valódi turistaparadicsom, amiben kiemelt szerepet kap a saját kikötője. Évente innen sok ezren szállnak hajóra és mennek át a túlpartra élvezve a kellemes utazás kiváló hangulatát.

Nevezettességei között megemlíthető a Fácános vár, Várhegyi kilátó, Boros kastély, Kossuth erdő, Turul szobor és még nagyon sok egyéb építmény, ami megtekintésre érdemes. Fonyód ingatlanok szempontjából jól el van látva, így bőven akad itt választék. Ha szeretne jó vételt csinálni, akkor bátran ragadja a meg a lehetőséget, mert most Önre mosolyoghat a szerencse.