fbpx

Ingatlanok listája: Balatonvilágos

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Jelenleg ezen az oldalon nincsenek felsorolt ingatlanok. Kérlek, próbáld újra később.

Balatonvilágos község Somogy megyében, a Siófoki járásban, hozzá tartozik Balatonaliga is.
A Balaton délkeleti csücskében, az M7-es autópálya mellett fekszik, Budapestről érkezve az első balatoni község.
Közeli települések: Siófok, Enying (Fejér megye), Balatonfőkajár és Balatonkenese-Balatonakarattya (Veszprém megye).

A Club Aliga balatoni strandja sokak szerint az egyik legszebb fekvésű fürdőhely a Balatonnál. A 10 hektáros területen fekvő strand 800 méter hosszan terül el a tóparton. A nyugalomra vágyók zavartalanul pihenhetnek a réteket tarkító árnyas fák alatt, de a számtalan szabadidős és sportolási lehetőség minden korosztály számára lehetőséget kínál az aktív pihenéshez is.

A magyar tenger déli partja rejti Balatonvilágos települését, ami igazán különleges a maga nemében. Egyedi látnivalót kínál az ide kirándulóknak, ami a Panoráma-kilátóról nyílik és több híres festmény ihletadója volt már az évtizedek során. Egyértelműen nem tartozik a túlzsúfolt vidékek közé, de pontosan ez adja a varázsát.

Egyszerűen megközelíthető, ugyanis az M7-es autópálya közvetlenül a község határában húzódik, valamint 7118-as mellékúton keresztül összekapcsolódik a 7-es és 71-es főúttal is a környék. Területét 3 megye határolja. Somogy-, Fejér- és Veszprém megyék veszik körbe. Balatonvilágos történelme néhány 100 évre nyúlik vissza, de ami a mai helyzetét illeti az gazdaságilag teljesen stabil.

A mindössze 400 családot befogadó település nyaranta több 1000 turistával bővül ki és ilyenkor indul be csak igazán az élet. A fejlődés kézzelfogható, de emellett adott egy tapintható nyugalom, ami ellenállhatatlan bájt kölcsönöz és ez megragadja az embert. Éppen ezért érdemes kiaknázni az ingatlan vásárlási lehetőségeket Balatonvilágos szerte. Tegyen így és nem bánja meg döntését.