fbpx

Ingatlanok listája: Balatonlelle

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Jelenleg ezen az oldalon nincsenek felsorolt ingatlanok. Kérlek, próbáld újra később.

Balatonlelle a Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 km távolságra fekszik. A település a Balatonboglári borvidék részét képezi. A terület 1211-ben került a tihanyi apátság tulajdonába.
1978-ban Balatonboglárral Boglárlelle néven egyesült. 1986 óta város, 1991-ben a két település különvált, de mindkettő megtartotta városi rangját.

Balatonlellei látnivalók közül a Napfény strand és élményfürdő a település egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója.

A strandok nyújtotta kikapcsolódás után érdemes felkeresni Balatonlelle mediterrán hangulatú központját a Szent István teret és a hozzá csatlakozó sétálóutcát, ahol esténként több ezer ember gyűlik össze. E térből indul a platánfákkal szegélyezett Moló sétány is, melyen át egészen a Balaton partig sétálhatunk.

Illetve a Római Katolikus templom aminek érdekessége, hogy ez a déli part egyetlen vörös kőből emelt temploma.
Balatonszéplak tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra, a pihenésre, nyaralásra. Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot és helyet!

 

A Balaton partja tele van kisebb nagyobb településekkel, amik közül a déli parton való elterülésével bizonyos szintig kiemelkedik Balatonlelle. Gazdasági szempontból a szomszédos Balatonboglári szőlő- és borgazdasághoz tartozik.

Már csak ezért is gyakran keresett a turisták szemszögéből, bár található itt még több neves épület, műemlék, amit egy kirándulás alkalmával megéri felkutatni. A török hódoltság alatt alaposan megcsappant a lakók létszáma, ami alig érte el a néhány családot. Mára ez a helyzet rendeződött és már több mint 5000 fővel büszkélkedhet. Balatonlelle vasúton és főúton egyaránt megközelíthető.

A fővárostól alig 130 kilométerre található. A szabadtéri színpad, galambot tartó nő, a volt Szalay- és Jankovich-kúria egyaránt keresett helyek. A műemlékek mellett ugyanakkor megtalálhatók itt a modern kor építészeti csodái is partközeli apartmanok és családi házak formájában. Balatonlelle kiváló lehetőségeket rejt a befektetni kívánóknak. Az ingatlan vásárlás megfizethető áron, fantasztikus környezetben már egyszerűen megoldható.