fbpx

Ingatlanok listája: Balatonkenese

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Jelenleg ezen az oldalon nincsenek felsorolt ingatlanok. Kérlek, próbáld újra később.

Balatonkenese a Balaton északkeleti csücskében fekszik, Budapesttől kb. 100 km-re, délnyugatra, a Kenesei-magasparton. A balatoni települések között különleges fekvésű, hiszen Balatonakarattyán kívül az egyetlen olyan Balaton parti település, amely igazából sem nem déli, sem nem északi parti. A magaspartról, illetve a közvetlen vízpart jelentős részéről a Balaton egész keleti medencéje a Tihanyi-félszigetig jól belátható, kedvező időjárás esetén a tájkép minden évszakban látványos.

Balatonkenese település Veszprém megyében, Balatonalmádi kistérségéhez tartozik. Napjainkban kedvelt üdülőhely. Büszkesége az Európában is egyedülálló növényritkaság, a tátorján. A települést barokk lakóházak díszítik. Balatonkenese minden nyáron színes programokkal várja az oda utazókat.

A településen kijelölt kerékpárút halad át, és sok csillapított forgalmú utca alkalmas a kerékpározásra.

 

A balatoni települések között nagyon sajátos helyet foglal el Balatonkenese. Ennek fő oka, hogy az északi, de a déli parthoz sem sorolható. A fővárostól alig 100 kilométerre található városka alig több mint 2000 lakosával, igen rangos helyet foglal el, hiszen kiemelt jelentőséggel bír, főleg földrajzi elhelyezkedéséből adódóan.

Egyszerűen csodálatos látványképet találunk itt a Tihanyi-félszigetre, ami jóformán minden évszakban lélegzetállító. Nem meglepő tehát, hogy rengetegen látogatják. A megközelíthetősége igen egyszerű. Több útvonalról elérhető, többek között a 71-es és 710-es is erre halad át. Balatonkenese horgászat és vitorlásversenyek szempontjából igen fontos település.

Több jelentős rendezvény is rendszeres szervezésre kerül itt, amilyen a Kékszalag, Lecsó- és Balaton Fesztivál, Keszegrágó napok. Ingatlan befektetés szempontjából egyszerűen páratlan lehetőségeket hordoz magában. Legyen az apartman ház, vagy éppen telek, amit szeretne megvásárolni Balatonkenese az a hely, ahol csak jól járhat, ha hosszútávon gondolkodik.