fbpx

Ingatlanok listája: Balatonfőkajár

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Eladott

Balatonfőkajáron 120nm-es vízparti lakás ela...

134.000.000 Ft
Budapesthez a legközelebb, a Balaton DK-i részén helyezkedik el Balatonfőkajár. A fővárostól 1 óra, Székesfehérvártól 30 perc autóval. Közigazgatásilag Balatonfőkajárhoz tartozik, de valójában Balaton [tovább...]
Budapesthez a legközelebb, a Balaton DK-i részén helyezkedik el Balatonfőkajár. A fővárost [tovább...]

Nagy múltú település Balatonfőkajár

 

Balatonakarattya, Füle, Lepsény valamint Csajág szomszédságéban terül el Balatonfőkajár. Ez a Veszprém megyei település nagyon sok meghurcoltatáson ment keresztül. Már a római időkben is hadi út volt található a közelében, majd a törökök, tatárok sem kímélték.

Eredetileg a magyar tenger partján terült el, de a nehéz időkben a lakosok felhúzódtak az attól 4 kilométerre található mocsaras vidékre menedéket keresve. Végül ezt a térszínt lecsapolva alakult meg a mai helye. Balatonfőkajár közelében több főútvonal is elhalad. Az M7-es autópályán kívül a 7-es, 71-es és 8-as főutak egyaránt megközelítik.

Közvetlenül rajta csak a 7205 és 7207-es utak haladnak keresztül. a megyeszékhellyel közvetlen buszjárat köti össze. A Balaton fejénél található. Legmagasabb pontja a Somlyó-hegy, ahonnan tiszta időben nagyon messzire ellátni. Bár hányatatott sorssal rendelkezik Balatonfőkajár, jelenleg nagyon barátságos és közkedvelt vidék. A sokat túlélt terület igazán vonzó a turisták és befektetők szempontjából. Az ingatlan vásárlás éppen ezért remek üzleti fogásnak számít a területen.