fbpx

Ingatlanok listája: Balatonboglár

Hasonlítsd össze az ingatlanokat

Jelenleg ezen az oldalon nincsenek felsorolt ingatlanok. Kérlek, próbáld újra később.

Balatonboglár a Balaton déli partján Balatonlelle és Fonyód városokkal szomszédos, a Székesfehérvár–Gyékényes-vasútvonal és az M7-es autópálya mentén található.

A város a vasúttól északra elterülő üdülő övezetre, a keleti részen fekvő Császtára, a Vár- és Kápolna dombokra, a kaposvári út körül elhelyezkedő lakó- és ipari területekre, a nyugati részen található lakó- és üdülőövezetre, valamint Szőlőskislak társközségre tagolható.

1979. január 1-jével Balatonlellével összevonták, Boglárlelle néven. A rendszerváltás után helyi népszavazás alapján került sor a két település önállósodására.

Az átutazó legelőször a Gömbkilátót pillantja meg Várdombon. A domb egész évben nyugalmas és közkedvelt kirándulóhely. A kilátó esti kivilágítása a távolabbi veszprémi partokról is látható. A domb tövében található a Hétház utca, amely a város legelső villanegyede volt. A város főutcáján – a Dózsa György út mentén – a posta klasszicista épületét láthatja az átutazó. Fonyód felé haladva balra még fellelhetők Balatonboglár régi fényét felidéző polgári villák.
Több évtizede nyaranta tömegeket vonz Balatonboglárra az is, hogy itt van a Balaton-átúszás végpontja.

Balatonlelle és Fonyód között terül el Balatonboglár, ami egy kifejezetten a turisták által kedvelt központi település. A jól ismert balatonboglári bórvidék központja. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópálya halad el a közvetlen környezetében, valamint a Székesfehérvár–Gyékényes-vasútvonal szeli keresztül.

A főváros alig több mint 1 órányi autóútra található, így sokan választják ezt a festői környezetett üdülőhelyként, vagy végleges letelepedés szempontjából. Balatonboglár egyik neves látványossága a Gömbkilátó, ami a Várdombon helyezkedik el. Ez a térség egész évben egy nagyon csendes és kedvelt kirándulóhely, amit évről-évre többen látogatnak meg. A dinamikusan fejlődő település, nagyon kellemes környezetben található, amihez minden kétséget kizáróan a Balaton járul hozzá leginkább.

Nem meglepő tehát, hogy az itt található ingatlanok igen keresettek. Ha Ön is szeretne egy valóban békés és egészséges környezetben élni, netán vállalkozni, akkor csak jól járhat, ha Balatonboglárt választja ezen céljai helyszínéül.